Hakkımızda
HAŞERE KONTROL HİZMETİ NEDEN GEREKLİDİR.
- Haşereler taşıdıkları mikroorganizmalarla insan sağlığını doğrudan veya dolaylı olarak tehdit ederler.
- Besinlerimize ve yaşadığımız yerlere zarar verirler.
- Isırma ve sokma özelliği ile mikrop bulaştırırlar.
- Kontrol edilmezse bir yıl içerisinde kontrol 35000 adet gibi yüksek sayılara ulaşabilirler.
- Tükettiklerinin yaklaşık 20 katına zarar verebilirler.
- İşyerinizde kullanmış olduğunuz gıdalara temas ederek sağlık açısından büyük tehdit oluştururlar.
- Müşterilerinize sunmuş olduğunuz gıdaların taşındığı veya servis yapıldığı tabakların ambalaj kutularının içlerine girebilir ve iş yerinizi , kariyerinizi olumsuz yönde etkileyebilirler.
Belirtilmiş olan bu olumsuzluklar gerçektir, yaşanmıştır. Bu olumsuzluklara maruz kalmamak için haşere kontrol hizmetinizi aksatmadan belirtilmiş olan periyotlarla yaptırmanız müşterilerinizin size olan güvenini artıracak ve uzun süreli bir kalıcılık sağlayacaktır.
NEDEN SCT TERCİH EDİLMELİDİR. ?
Çünkü SCT haşere istilasını yok edebilmek için gerekli bilgi birikimi ve tecrübeye sahiptir. Haşerelere karşı verilen hizmette çoğu zaman böcek ilacı tatbikatını ilgilendiren özel durumlarla karşılaşma olasılığı vardır. SCT sizleri böyle durumlarla karşılaştırılıp gerek kariyerinizi gerekse sağlığınızı riske atmamak için servis sorumlularına belirli peri odlarla eğitim vermektedir. SCT müşterilerinin memnuniyeti için çalışır sizleri günümüz şartlarında önemli olduğunu bildiğimiz; para, zaman ve kariyerinizi risk kaybından korur. Tecrit ve sanitasyon konularında sürekli danışmanlık ve teknik hizmeti verir. SCT kullanılan en gelişmiş haşere ve kemirgen kontrol sistemleri ile araştırmalar yapar. Çünkü SCT temiz ve sağlıklı bir çevrede çalışmanın hakkınız olduğunu düşünür.
SCT HAŞERE KONTROL YÖNTEMLERİ
SCT klasik haşere kontrol yönteminden farklı olarak ekonomik, çevreye az zararı olan ve uzun süreli haşere kontrolünde aynı zamanda iki veya daha fazla yöntemin kullanımını ifade etmektedir. Genel haşere olduğumuz ilk uygulama incelemelidir incelemede alanınızı tam anlamıyla gözden geçirip haşerenin türüne tarafınızdan göründüğü yerlere ve yoğunluğuna göre detaylı bir inceleme yapar. İnceleme sonuçları rapor halinde yönetime sunulur. Düzenlenecek bir toplantıda, SCT Satış Sorumlusu ve/veya Operasyon müdürü tarafından tespit edilen katkıda bulunan koşulların nasıl ve hangi birimlerce elime edileceği ve/veya düzeltileceği karara bağlanır ve aylık peri odlarla ilaçlamaya gelinir gelindiği zaman bir önceki ay ki haşere durumuyla bir ay sonraki haşere durumunu karşılaştırıp sizlere yapmış olduğumuz uygulamaların sonucunda gösterdiğimiz çabanın finalini büyük bir gururla sunarız.
KİMYASAL OLMAYAN HAŞERE KONTROL YÖNTEMLERİ
- Müşteri Eğitimi
- Araştırma-İnceleme
- Sanitasyon
- Habitat Modifikasyonu
- Kapan Kullanımı
- Yapışkan İstasyon Kullanımı
- Feromon Tuzak Kullanımı
KİMYASAL HAŞERE KONTROL YÖNTEMLERİ
- Yarık çatlak tedavisi
- Genel alan tedavisi
- Spot tedavisi
- Yemleme tedavisi
- Barrier tedavisi
- Jel yem tedavisi
KULLANILAN MALZEME VE EKİPMANLAR
- SCT sizlere dünya standartlarını ulaştırabilmek için tüm uygulamalarında World Health Organization (WHO) ve Türkiye Sağlık Bakanlığı (TSB) tarafından kentsel haşere kontrolünde kullanımına izin verilen,kesin etkili dumansız,kokusuz ve leke bırakmayan,kullanımında tehlike oluşturmayan pestisitler kullanmaktadır.Tüm ekipmanlar Çevre Koruma Teşkilatı tarafından onaylanmıştır.
- Pulvarizatör ( ilaçlama pompası )
- ULV ( Soğuk sisleme cihazı )
- Monitör ( haşere yapışkanı )
- Fare yapışkanı
- Canlı yakalama tuzağı ( fare yakalama tuzağı )
- Kilitli yem İstasyonu ( Kemirgen yakalama tuzağı )
- Kedi kapanı
- Gerekli ekipmanlar SCT Servis Sorumluları, Opersayon Müdürü ve ilgili Prpje Müdürü tarafından değerlendirilirken servis ve inceleme raporları sonucunda tesisinize plan dahilinde yerleştirilir.
RAPORLAMA
- SCT tüm hizmetlerinde verimli ve kalıcı olabilmek adına ayrıntılı raporlarla servislerini değerlendirir.
- Kroki : İşletmeniz içerisindeki kemirgen kontrol istasyonlarını gösteren bir kroki hazırlanır.
- Bu krokinin amacı servislerden sonra her iki tarafçada işletme içerisindeki kemirgen kontrolünün değerlendirmesini yaparken ve bir sonraki servisler için varsa alınması gereken tedbirleri değerlendirirken kolaylık sağlamasıdır.
- Müşteri klasörü
- Müşteri klasörü işletme içerisindeki hizmetimiz ile ilgili düzenlenen raporların yerleşim yerleri ve
- Şirketimizin yetki belgeleri ile kullanılan ilaçların MSDS leri mevcuttur.
- Servis ve inceleme raporu
- Serviste yapılan hizmet ile ilgili bilgileri içerir.
- Sanitasyon ve tecrit raporu
- Servislerden sonra işletme içerisinde haşere ve kemirgen kontrol servisimizi olumsuz yönde etkileyen
- Koşulların detaylandırıldığı rapordur.
- Haşere kontrol listesi
- İşletme çerisindeki haşere kontrol hizmeti verilen bölümleri içerir.
- Kemirgen kontrol listesi
- İşletme içerisindeki yerleşimi yapılan kemirgen kontrol istasyonlarının yerlerini , aktivite durumunu ve istasyonun yerleşim bölgesindeki durumunu belirten bir rapordur.
- Yıllık servis programı
- İşletmenin isteği doğrultusunda yıl içerisindeki hizmet verilecek olan tarihleri gösteren bir rapor düzenlenir.
- Periyodik durum değerlendirme raporu
- Yıl sonunda bir yıllık hizmet ayrıntılarını içeren bir rapor düzenlenerek tarafınıza sunulur.
HAŞERELER
Haşere kontrolünde tam bir verim alma bunun önemini toplumda benimsetme ve yaygınlaştırma ile mümkün olabilecektir.Bunun için bireylere temiz bir ortamda yaşama hakları olduğunu,bunu sağlamak içinde kendilerinin destek ve yardım almaları gerektiğini onlara anlatmak ,bu bilinci topluma yaymak gerekmektedir.Haşerelerin üremelerindeki çoğunluk göz önünde bulundurulursa geciktirilmiş olan bir uygulama tesislerinizde gerek kariyer gerekse sağlık bakımından riskte olmanızı sağlar.
KEMİRGENLER
Kemirgen sınıfından olan fare ve sıçanların kesici dişleri ömürleri boyunca uzar.Bu uzayan dişleri kısaltmak ve onları keskin tutmak için bu çeşitli nesneleri kemirirler.Bu kemirme sonucu binalarda kapı,zemin,duvar gibi yerlere ,çeşitli eşyalara ve ürünlere zarar verirler.Su borularını kemirerek su baskınlarına,elektrik kablolarını kemirerek kısa devre ve yangınlara ,cihazların bozulmalarına sebep olurlar.Söz konusu bu ekonomik kayıplara ilave olarak kemirgenler kendileri ile mücadelede milyarlarca dolar harcanmasına neden olurlar.Sadece ABD’de yılda kemirgen kontrolüne 120 milyon dolardan fazla para harcanmaktadır.Bu dünya genelinde düşünüldüğünde milyarlarca doları bulmaktadır.Kemirgenler bu zararları’nın yanında vektör olmaları yani hastalık yapıcı etmen olan patojenleri taşımaları nedeni ile ülke de insan sağlığı açısından bir tehdit oluşturmaktadırlar.